Bezpłatne szczepienia przeciwko grypie w CUS w Słupnie. Kliknij wiadomość, by dowiedzieć się więcej.

Czcionka:

A+A-

Kontrast:

WARSZTATY KULINARNE

WARSZTATY KULINARNE

Dnia 08 marca każdy w niecodzienny sposób świętuje Dzień Kobiet. Klasa 1 i klasa 2 właśnie z tej okazji wybrały się na warsztaty kulinarne do restauracji STACJA BOROWICZKI. Celem wycieczki było zapoznanie z pracą w pizzerii i sposobem przygotowania pizzy, a także uwrażliwienie dzieci na kulturalne zachowanie się w pizzerii.

 

Pracownicy restauracji pokazali dzieciom, jak przygotowywana jest pizza. Po krótkim instruktażu dzieci zabrały się do robienia swoich własnych wyrobów. Pod bacznym okiem ekspertów dzieci wałkowały ciasto, smarowały sosem, posypywały serem, a następnie komponowały dodatki według własnego smaku. Uczniowie bardzo poważnie potraktowali zadanie i w wielkim skupieniu zajęli się pracą. Kiedy pizze piekły się w gorącym piecu, dzieci miały czas na przypomnienie zasad właściwego zachowania w pizzerii i kulturalnego sposobu spożywania posiłków. Po upieczeniu klasa 1 i klasa 2 przystąpiły do degustacji. Wszystkie wypieki wyszły doskonale. Dzieci jadły z wielkim apetytem przygotowane przez siebie pizze. Wycieczka była bardzo udana, uczniowie wrócili do szkoły bogatsi o nową wiedzę i nowe doświadczenia.

 

Uczniowie dziękują właścicielom Stacji Borowiczki za wspaniałą wycieczkę, wielką gościnność, miłe przyjęcie oraz świetną atmosferę.

Data dodania: 2023-03-08 13:24:38
Data edycji: 2023-03-08 13:46:59
Ilość wyświetleń: 80

Nasi Partnerzy

“Nie takie ważne, żeby człowiek dużo wiedział, ale żeby dobrze wiedział,
nie żeby umiał na pamięć, a żeby rozumiał,
nie żeby go wszystko troszkę obchodziło, a żeby go coś naprawdę zajmowało.”

Janusz Korczak
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Logo Facebook
Facebook